Питання щодо мирного врегулювання з Росією конфлікту на Донбасі буде обговорюватися на референдумі. Про це заявив глава Адміністрації президента Андрій Богдан в ефірі телеканалу 112.

За його словами, Зеленський планує зібрати референдум щодо переговорного процесу між Україною і РФ.

"Ми розглядаємо винесення на народний референдум, щоб не тільки депутати проголосували і не тільки президент, щоб народ України прийняв це рішення", - зазначив Богдан.

Разом з тим Богдан уточнив, що референдум планується провести у форматі переговорів. Раптом суспільство неоднозначно сприйме остаточне рішення, це питання винесуть на всеукраїнський референдум. Це для того, щоб рішення приймав "не якийсь політик, який розколює суспільство, а щоб сам народ прийняв таке рішення".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Референдуми в Україні - це спосіб прийняття виборцями рішення з конституційних, законодавчих чи інших внутрішньо- чи зовнішньополітичних питань шляхом відповіді на конкретно сформульовані запитання, на які можлива відповідь у формі "Так" або "Ні". З 1991 року в Україні провели два всеукраїнських референдуми. Це означає, що наступний можливий референдум стане третів в історії країни.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Крім цього, зі слів глави АП, буде змінюватися переговорна група з Донбасу, в яку, на його думку, мають увійти авторитетні в Україні та Росії особистості.

"Головне завдання - знайти тих людей, які будуть здатні домовлятися з обох сторін. Ми чекаємо на якісь сигнали з боку Росії, щоб це була взаємна група, яка працювала, контактувала і розуміла один одного", - зазначив Богдан.

Нагадаємо, Олена Зеленська завела аккаунт в Instagram, українці вже пишуть перші звернення.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Олена Зеленська розповіла про жорстку сварку чоловіка з Коломойським.