У четвер, 23 травня Державне бюро розслідувань зареєструвало нову заяву на адресу колишнього українського президента Петра Порошенка. Цього разу - про відмивання вкрадених у ЗСУ коштів через офшори.

Цю інформацію повідомив колишній заступник глави адміністрації президента при Вікторі Януковичі Андрій Портнов.

Андрій Портнов
Андрій Портнов

"Друзі, вранці зареєстрували у Державному бюро розслідувань заяву про відмивання Порошенком вкрадених у армії коштів через офшорні операції. Протягом декількох тижнів чекаємо від ДБР клопотання до суду про арешт всього належного Порошенку майна". написав юрист

Раніше Портнов вже анонсував, що подаватиме в ДБР заяву про злочин Петра Порошенка щодо відмивання коштів і несплати податків на "Кузні на Рибальському".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

З повним текстом заяви можна ознайомитися тут.

Директор ДБР Роман Труба заявив у четвер, 23 травня, що заяву про скоєння економічного злочину п'ятим президентом Петром Порошенком вже вивчають:

"Сьогодні до нас звернувся Портнов, він подав заяву про вчинення кримінального правопорушення колишнім президентом України. Цю заяву прийнято, ми розглядаємо, вивчаємо її буде прийнято законне рішення".

Андрій Портнов
Андрій Портнов

Як повідомляв портал Знай.uа, соратник Януковича Андрій Портнов повернувся в Україну напередодні інавгурації Зеленського.

Також Знай.uа писав, що Зеленський взявся за сайт президента і почистив його від новин свого попередника Петра Порошенка.