Міський голова Харкова Геннадій Кернес не з'явився у п'ятницю, 24 травня, на судове засідання в Полтаві. Відомо також, що він не перебуває на території України.

Про це повідомив Сергій Ряполов - один із постраждалих по справі Кернеса, пише OBOZREVATEL.

Адвокат міського голови Харкова Олександр Гунченко заявив, що його підзахисний перебуває на лікуванні за кордоном і попросив суд перенести засідання. Захисники Кернеса у свою чергу не уточнили, у якій саме країні він зараз знаходиться і коли туди виїхав. Також невідомо, коли мер збирається повернутися.

Геннадій Кернес
Геннадій Кернес

Геннадія Кернеса разом з двома охоронцями звинувачують у тортурах, викраденні людей і погрози вбивством. Також його звинувачують у заволодінні 185 мільйонами гривень з місцевого бюджету через купівлю будівлі збанкрутілого заводу "Краян" за завищеною вартістю.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, що Кернес і Труханов зібралися створити свою партію: українці вже дали назву.

Як повідомляв "Знай.ua" український інститут національної пам'яті нагадав меру Харкова Геннадію Кернесу про кримінальну відповідальність у разі перейменування проспекту Петра Григоренка. Раніше проспект Петра Григоренка мав іншу назву на честь маршала Георгія Жукова. Однак у зв'язку з декомунізацією назву змінили. Та на сайті мерії з'явилася петиція, щоб повернути проспекту попередню назву. Вона вже набрала необхідну кількість голосів.

Також "Знай.ua" писав, що багато чиновників і політичних діячів активно ведуть сторінки в соціальних мережах, де публікують свої справжні і майбутні звершення, що також стосується і голови Харкова Геннадія Кернеса. Напередодні 9 травня він розмістив на своїй сторінці у Facebook пост, який привернув увагу багатьох користувачів мережі.