За словами Оснаты Лубрані, яка є координатором всієї системи ООН в Україні і за сумісництвом координатором з гуманітарних питань в підтримку рівної участі жінок у парламентських виборах, Україні необхідно збільшити квоти жінок у Раді.

Лубрані виступила в підтримку рівної участі жінок у позачергових виборах в Україні. Її цитує представництво ООН в Україні.

"З огляду на майбутні парламентські вибори, від імені ООН я хотіла б звернути увагу на важливість рівної участі жінок у виборах та їх представництва в наступному скликанні Верховної Ради. Жінки складають 54% населення України, але протягом усієї історії вони лише незначною мірою були представлені в уряді і Верховній Раді і ніколи не займали посаду президента", - підкреслює Лубрани.

Координатор закликає "проявити політичну волю і мужність реалізації не менше 30-відсоткової квоти для жінок-кандидатів у виборчих списках політичних партій".

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Я б хотіла апелювати до зобов'язань України відповідно до Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок, яку вона ратифікувала. Стаття 4 вимагає від держави реалізувати тимчасові спеціальні заходи, включаючи квоти, а стаття 7 закликає до ліквідації дискримінації щодо жінок у політичному та суспільному житті країни", - відзначає представник ООН.

Крім того, вона заявила, що в ООН будуть співпрацювати з жінками і чоловіками в Україні для досягнення "соціальної справедливості та сталого розвитку в країні".

Ще ми писали, що Міністерство освіти влаштував чистку в українських шкільних підручниках. Незабаром школярі забудуть про наявність гендерної дискримінації в книгах.

Нагадаємо, Зеленський отримав приємний привіт від Європи

Як раніше повідомляв "Знай.ua", ООН зробила неприємні висновки для України

Також Знай.ua" писав про те, що роботи зазнають расової дискримінації