Політолог Юрій Романенко прокоментував скандал щодо ситуативної кімнати у Адміністрації президента, звідки Петро Порошенко вивіз сервери із таємною інформацією, мотивуючи це тим, що він платив "орендареві" за обладнання із "власної кишені".

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Відповідним відео Романенко поділився на своєму каналі в Уoutube.

"Учора Данилюк "новий голова РНБО, - Ред.) "розкрив" чергову "виразку" Петра Порошенка. Виразка у формі вилучення обладнання, яке було у ситуативній кімнаті. Насправді усе дуже просто. У цій ситуації - вся суть режиму Порошенка і характеристика його як людини. Це обладнання коштувало копійки. При бюджеті АП у 2 млрд гривень давно можна було закупити державним структурам таке обладнання. Тому невідомо, навіщо було потрібно орендувати у самого себе", - відзначив Романенко.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Порошенко перед президентськими виборами кричав, що на Україну ось-ось нападе Путін - мова про повномасштабну війну - і хто ж, як не він, зможе захистити нашу державу. У рамках своєї логіки Порошенко суперечить сам собі. Виходить, що воююча країна, на яку от-от нападе Путін, переходить до влади іншого президента. А колишній головнокомандувач, який наголошував на своїй військовій звитязі, ставить країну під загрозу, відбираючи обладнання", - вважає політолог.

"Ці "патріоти" усе забрали із собою. Зеленський мав рацію, коли говорив про капці та рушник, які турист, який дорвався до "аll іnclusive" забирає, виселяючись із готелю. Так от, якраз таким туристом в Україні і є Порошенко", - резюмував Романенко.

Нагадаємо, журналіст Олександр Дубинський прокоментував скандал щодо ситуативної кімнати у Адміністрації президента, звідки колишній гарант Петро Порошенко вивіз усю техніку, аргументуючи це тим, що орендував її "зі своєї кишені".

Як повідомляв "Знай.ua", олігарх Ігор Коломойський розповів, як він ставиться до колишнього президента Петра Порошенка на даний момент - після того, як він "здав" пост глави держави Володимиру Зеленському. Коломойський заявив, що у нього вкрай негативне ставлення до колишнього гаранта, однак особиста неприязнь тут ні до чого.

Також "Знай.ua" писав, що президент України Володимир Зеленський відреагував на небезпечну ситуацію у Закарпатті - так у четвер, 23 травня, стало відомо про паводки у регіоні.