Народний депутат з фракції БПП, перейменовану на "Європейську солідарність" Ігор Кононенко, якого вважають правою рукою колишнього президента Петра Порошенка, озвучив несподіване рішення перед парламентськими виборами.

Ігор Кононенко

Відповідною публікацією політик поділився на своїй сторінці у Facebook.

Судячи з заяви, Кононенко вирішив "поступитися своїм місцем в партійному списку "Європейської солідарності" новим політикам".

Верховна Рада
Верховна Рада

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За словами соратника Порошенка, він хоче дати можливість проявити себе молодим партійцям, тому й залишає партійні посади.

"Це мій особистий внесок у створення "соціальних ліфтів" в Україні. Вірю в нашу молодь і завжди готовий її підтримати", - аргументує своє рішення "права рука" Порошенка, після поразки якого, очевидно, хоче "піти в тінь".

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Очевидно, "проплатити" маріонеток - зараз найбільш вдале рішення для соратника Порошенка.

Крім того, за даними журналістів, він також відмовився від своєї посади глави партії у Київській області.

При цьому Кононенко не коментує - чи піде він на вибори по мажоритарному округу в Київській області, який він "окучував" останні кілька років.

Нагадаємо, політична партія "Блок Петра Порошенко" перейменувалася в "Європейську солідарність".

Таке рішення ухвалили на з’їзді партії 24 травня, повідомила прес-служба.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Зокрема, колишній президент Порошенко розповів, що оновлену назви партії запропонувало громадське об'єднання, яке озвучило свою пропозицію під час спеціального форму.

"Підтримавши пропозицію громадських активістів, озвучене під час Форуму ГО "Солідарна справа громад", який відбувся за участю Петра Порошенка, делегати з’їзду партії прийняли нове найменування — партія "Європейська солідарність", — сказано в повідомленні.

Як повідомляв "Знай.ua", олігарх Ігор Коломойський розповів, як він ставиться до колишнього президента Петра Порошенка на даний момент - після того, як він "здав" пост глави держави Володимиру Зеленському. Коломойський заявив, що у нього вкрай негативне ставлення до колишнього гаранта, однак особиста неприязнь тут ні до чого.

Також "Знай.ua" писав, що президент України Володимир Зеленський відреагував на небезпечну ситуацію у Закарпатті - так у четвер, 23 травня, стало відомо про паводки у регіоні.