Президент Росії Володимир Путін заявив про те, що "володарем світу" стане та країна, яка отримає монополію в сфері штучного інтелекту.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зокрема, глава Кремля зазначив, що російська влада повинна забезпечити технологічний сувернітет саме у сфері штучного інтелекту.

Більше того Путін заявив, що саме той, хто володіє технологіями стане володарем світу.

Володимир Путін
Володимир Путін

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

"При цьому боротьба за технологічне лідерство, перш за все, у сфері штучного інтелекту вже стала полем глобальної конкуренції. Швидкість створення нових продуктів і рішень зростає в геометричній прогресії, по експоненті. Вже говорив і хочу ще раз повторити: якщо хтось зможе забезпечити монополію в сфері штучного інтелекту - той стане володарем світу", - сказав Путін на нараді з питань розвитку технологій в області штучного інтелекту.

При цьому він уточнив, що саме Росія повинна стати беззаперечним лідером у використанні та створенні штучного інтелекту.

Путін
Путін

"І ми, звичайно, повинні забезпечити технологічний суверенітет в сфері штучного інтелекту. Це найважливіша умова спроможності нашого бізнесу і економіки, якості життя громадян Росії, безпеки, врешті-решт, і обороноздатності держави", - відзначив Путін.

Нагадаємо, російський блогер Сергій Куликов зазначив, що немає ніякого сенсу жити та відпочивати в окупованому Росією Криму - неймовірно високі ціни і недостатньо розвинена інфраструктура відбивають будь-яке бажання.

Як повідомляв "Знай.ua", у Росії сталося неймовірне але, як з'ясовується, цілком очевидне: невідомі викрали міст через річку. Недалеко міста Кіровськ в Мурманської області через річку Умба пролягав міст. Ще недавно по ньому проходила залізнична гілка, проте кілька років тому її повністю розібрали. А тиждень тому безслідно зник і сам міст.

Також "Знай.ua" писав, що в РФ зробили цинічну заяву про нормалізацію відносин з Україною, незважаючи на розв'язану війну на Донбасі. Автором скандального вислову стала голова Ради Федерації Валентина Матвієнко. За словами чиновниці, у Кремлі зацікавлені у відновленні діалогу з Україною.