Лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко та спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявляють, що Адміністрація президента оприлюднила цензуровану стенограму.

Про це вони сказали на засіданні парламенту 31 травня.

Зокрема, лідер "радикалів" Ляшко відзначив, що стенограма нібито оприлюднена в цензурованому вигляді.

"Учора Адміністрація президента нарешті оприлюднила стенограму зустрічі президента Зеленського з лідерами парламентських фракцій. Я уважно ознайомився з цією стенограмою і стверджую, що ця стенограма оприлюднена в цензурованому вигляді", - заявив Ляшко.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нардеп заявив, що нібито було вирізана його фраза, що якщо "Зеленський порушуватиме закон, то його, як Піночета, доганятимуть усе життя".

"У цій стенограмі цього уривка немає. Я звертаюсь до президента Зеленського – ви розказували про прозорість. Якщо ви такий прихильник прозорості, то для чого запроваджуєте цензуру?", - сказав Ляшко і вимагав оприлюднити повне відео зустрічі з лідерами фракцій і повну стенограму.

Крім того спікер Верховної Ради Парубій також заявив, що оприлюднена стенограма була перекручена і змінена. Більше того Парубій вчергове повторив мантру провладної частини експертів проте, що ідея про закриті списки належала саме Володимиру Зеленському.

"Хочу підтвердити, що справді у стенограмі є деякі перекручення тексту, вилучені деякі речення. Але навіть з тими змінами, кожен хто прочитав стенограму, може підтвердити чітко і відповідально, що ніякої домовленості про закриті списки на нараді не було досягнуто. Жодної. І те що було заявлено про домовленість з головами фракцій про відкриті списки – це відверта неправда", - заявив Парубій.

Нагадаємо, учень чорноморської загальноосвітньої школи №3, Михайло Хмелевський офіційно, але по-дитячому звернувся до Президента України.

Як повідомляв "Знай.ua", секретра РНБО Олександр Данилюк розповів, що Адміністрація президента Володимира Зеленського внесе в Раду оновлений законопроект про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення

Також "Знай.ua" писав, що міністерство юстиції, яким керує Павло Петренко, давній товариш екс-прем'єра Арсенія Яценюка, не хоче реєструвати за скороченою процедурою зміни в статуті партії “Слуга народу”.