Президент України Володимир Зеленський зареєстрував у парламенті законопроект про виборчі права військовослужбовців.

Відповідні дані містяться у картці проекту № 10356 на сайті Ради.

Варто відзначити, що документ був зареєстрований у п'ятницю, 31 травня. При цьому на сайті Ради йдеться, що президент Зеленський визначив законопроект, як невідкладний. Документ вже направили на розгляд керівництва.

Наразі вже відомо, що президент України пропонує народним депутатам на законодавчому рівні закріпити можливість створення спеціальних виборчих дільниць.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Документом пропонується закріпити у Законі "Про вибори народних депутатів України" положення щодо можливості утворення у виняткових випадках Центральною виборчою комісією за поданням Міністерства оборони України спеціальних виборчих дільниць у місцях тимчасової дислокації військових частин (підрозділів, органів) Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які виконують завдання за призначенням поза межами місць постійної дислокації", - зазначає прес-служба глави держави.

Крім того повідомляється, що головним щодо оцінки законопроекту визнано Комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя.

Володимир Зеленський

Нагадаємо, упрезидента Володимира Зеленського повідомили, що готові внести в Парламент життєво важливий для України законопроект. Про це стало відомо із заяви ефірі українського телеканалу секретаря РНБО Олександра Данилюка. За його словами, сьогодні, в останній день весни, Адміністрація президента Володимира Зеленського внесе в Раду оновлений законопроект про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення.

Як повідомляв "Знай.ua", адміністрація президента опублікувала повну стенограму зустрічі Володимира Зеленського з керівництвом Верховної ради та лідерами парламентських фракцій і груп, яка відбулась 21 травня. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив на стенограмі, що його била охорона Володимира Зеленського, коли нардеп намагався потрапити на консультації з Президентом 21 травня.

Також "Знай.ua" писав, що у четвер, 30 травня президент України Володимир Зеленський зустрівся з рідними та близькими військовополонених українців, яких незаконно утримує Росія. Володимир Зеленський сказав, що запросив на зустріч рідних і близьких українців, які незаконно утримуються в російських в'язницях і знаходяться в полоні проросійських бойовиків на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей і Криму, щоб обмінятися думками.