Глава Православної церкви України митрополит Епіфаній зустрівся з екс-президентом Грузії й колишнім головою Одеської ОДА Міхеілом Саакашвілі.

Зустріч відбулася у вівторок, 4 червня, повідомила прес-служба ПЦУ.

Епіфаній та Саакашвілі обговорили, щоб Грузинська православна церква визнала ПЦУ. Екс-президент Грузії у свою чергу високо оцінив діяльність Епіфанія.

"Ішлося також про поточну міжконфесійну ситуацію в нашій країні та справу єднання всього українського православ'я. Пан Саакашвілі високо оцінив діяльність предстоятеля, спрямовану на розбудову помісної української православної церкви", – указано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Митрополит Епіфаній у свою чергу подякував поважному гостю за візит і зазначив, що попереду ще чимало роботи. Він додав, що визнання ПЦУ і єднання православних українців навколо неї відбудеться, попри перепони Росії.

митрополит Епіфаній
митрополит Епіфаній

Зазначимо, що Православну церкву України було створено на об'єднавчому соборі 15 грудня 2018 року. 5 січня 2019 року вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію ПЦУ, а 6 січня вручив його предстоятелю ПЦУ митрополиту Епіфанію у Стамбулі. Інтронізація Епіфанія відбулася 3 лютого 2019 року.

Нагадаємо, що Зеленському пригадали стару пародію на Саакашвілі: "Перша нерозмитнена людина в Україні".

Як повідомляв портал Знай.ua, Саакашвілі розповів, чому у Зеленського все вийде: "Якщо не він, то реально ніхто не зможе".

Також Знай.ua писав, Саакашвілі потужно пояснив феноменальний успіх Зеленського, "народ прорвався до влади".