Міхеїл Саакашвілі хоче допомогти Володимиру Зеленському перенести Адміністрацію президента з центру Києва за межі столиці.

Про це він розповів в інтерв’ю DW.

Зокрема, колишній президент Грузії розповів, що він повністю підтримує ідею президента Зеленського про перенесення адміністрації подалі від Києва. Більше того Саакашвілі зазначив, що ідею президента повинні взяти керівники всіх адміністративних будівель і переїхати подалі з центру Києва.

"Зеленський же хоче перенести адміністрацію з Банкової. А я хочу втілити цю ідею, щоб адміністративні центри взагалі були винесені з Києва. Кудись там – в передмістя Києва чи в чисте поле, десь у Черкаській області. І створити абсолютно новий адміністративний центр", - зазначив Саакашвілі.

Міхеіл Саакашвілі
Міхеіл Саакашвілі

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

При цьому Саакашвілі навіть розповів, як можна отримати гроші для величезного переміщення. За його словами, всі будівлі, які залишиться можна буде продати, і за частину отриманих коштів здійснити переїзд.

"До речі, коли кажуть, що звідки ми знайдемо гроші, то це дуже просто! Продаєш усі ці будинки і десь 20-30% цих грошей вистачить на те, щоб побудувати новий адміністративний центр. А якщо скоротити кількість адміністративного апарату, десь втричі можна збільшити їм зарплати і мати до них вимоги", – додав Саакашвілі.

Крім того екс-президент Грузії відзначив, що саме Зеленський може змінити складну корупційну політичну систему України, адже він прийшов зовім з іншої діяльності.

"І хто має більше шансів це зробити, якщо не людина, яка абсолютно несистемна? Зеленський – він реально несистемний. І якщо не він, то реально ніхто не зможе", – вважає колишній президент Грузії і колишній голова Одеської ОДА.

При цьому Саакашвілі відверто розповів, що якщо політики не використають шанс змінити країни, вже незабаром такої держави, як Україна може не стати.

"Чому? Тому що у нас було два шанси – після першого Майдану, після другого Майдану. Якщо Україна втратить третій шанс, мені здається, що України, можливо, в теперішньому вигляді взагалі не буде", – сказав Саакашвілі.

Він додав, що старі політики постійно маневрують і намагаються знайти момент, для того щоб вдарити по Зеленському і звести всі його зусилля нанівець

"Вони маневрують, щоб Зеленський згаяв час, і щоб вони вдарили в зручний для них момент – і не треба їм надавати цей момент", - додав Саакашвілі.

Нагадаємо, Богуцька назвала 5 причин повернення Саакашвілі в українську політику.

Як повідомляв "Знай.ua", Саакашвілі показав разючу різницю між Зеленським та Порошенком.

Також "Знай.ua" писав, що Пальчевський назвав справжню причину повернення Саакашвілі.