Тристороння контактна група з питань урегулювання ситуації на Донбасі збирається обговорити пропозицію екс-президента Леоніда Кучми зняти економічну блокаду з окупованих території Донецької та Луганської областей.

Цю інформацію повідомив журналістам спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Зайдік у середу в Мінську.

Леонід Кучма
Леонід Кучма

"Пропозиція надійшла від пана Кучми (представника України в ТКГ – ред.), і це підтримали учасники з ОРЛО і ОРДО. Це буде на розгляді в економічній підгрупі наступного разу". Мартін Зайдік

Спецпредставник зазначив, що зняття блокади могло б стати "великим проривом".

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

Крім того, Зайдік підкреслив, що впровадження проти ОРДЛО блокади навесні 2017 року стало вирішальним фактором, який сприяв "розриву сторін".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський почав своєрідні "дебати" з лідером країни-агресора, своїм тезкою Володимиром Путіним. І в цій полеміці відверто виграє український Володимир.

Як повідомляв портал Знай.ua, Володимир Зеленський прокоментував новину про те, що ЦВК нарешті офіційно визнала його перемогу на виборах.

Також Знай.ua писав, радники Володимира Зеленського зустрілися з послами Євросоюзу.