Глава МЗС Росії Сергій Лавров висунув Україні умови, у разі виконання яких відбудуться переговори президентів Володимира Зеленського та Володимира Путіна.

Володимир Зеленський

Відповідну заяву він озвучив для російских ЗМІ.

Для проведення переговорів президента країни-окупанта Володимира Путіна з президентом України Володимиром Зеленським потрібно, щоб українська сторона виконала досягнуті в нормандському форматі домовленості".

"На зразок як це вже було зазначено, але незрозуміло, з яких позицій і на чому ґрунтуватиметься продовження роботи нормандської четвірки (Росія, Україна, Франція і Німеччина). Якщо з чистого аркуша, то це не вийде. Треба спочатку виконати колишні домовленості", - заявив Лавров.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Сергій Лавров
Сергій Лавров

Він додав, що в Кремлі "ми навіть не знаємо, яка політика буде у нового керівництва України", оскільки "звучать досить розмиті сигнали".

Лавров також оцінив повернення другого українського президента Леоніда Кучми в контактну групу в Мінську.

"Україна повинна виконати в законодавчому плані ряд положень мінських домовленостей. Я це вітаю, тому що досі представники колишнього режиму заявляли, що вони вже всі (умови - Ред.) виконали", - резюмував міністр Путіна.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

Нагадаємо, названо дату зустрічі президента України Володимира Зеленського і глави держави-окупанта Володимира Путіна.

Володимир Зеленський та Володимир Путін

Про це повідомив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, передає "Сьогодні".

Експерт підкреслив, що тет-а-тет між лідерами двоїх воюючих держав відбудеться не раніше серпня цього року.

"Запит на переговори є. І є необхідність. Я думаю, є велике бажання у Зеленського включитися в переговори. У Путіна є не стільки бажання відновити переговори, скільки інтерес до Зеленського. Є потреба у Франції, Німеччині, США. Але те, що зараз відбулося, – тактика. І наш президент не зовсім готовий до активних переговорів. І Путін зараз веде таку тактичну гру – він просто не форсує переговори", – говорить Фесенко.

Як повідомляв портал Знай.ua, Володимир Зеленський прокоментував новину про те, що ЦВК нарешті офіційно визнала його перемогу на виборах.

Також Знай.ua писав, радники Володимира Зеленського зустрілися з послами Євросоюзу.