Українська ведуча і журналістка Наталія Мосейчук вступила в суперечку з головою партії "Слуга народу" Дмитром Разумковим. Причиною стало питання про проведення референдумів в країні.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Інцидент стався в прямому ефірі українського політичного шоу "Право на владу". Представника команди чинного президента України журналіст Сергій Щербина попросив прокоментувати нещодавню заяву, в якій йшлося про те, що політична сила не готова ігнорувати думку українців на референдумі 2000 року. Тоді люди проголосували за введення двопалатного парламенту.

"Влада, незалежно від того, чи це "Слуга народу" або інша політична сила, повинна слухати і прислухатися до думки народу, яка була висловлена навіть в 2000 році, це важливо", – зазначив Разумков.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"20 років тому?" – запитав Щербина. "Давайте тоді не прислухатися до референдуму, завдяки якому Україна стала незалежною. Я думаю, що треба чути народ завжди. Але, тим не менше, потрібно виходити з тих цілей і завдань, які сьогодні ставить суспільство", – відповів політик.

Ведуча вирішила втрутитися в розмову саме після цих слів і заявила, що для того, щоб провести об'єктивну оцінку суспільних настроїв, варто провести опитування.

" Чи не думаєте ви, що якщо в 2000 році був проведений референдум, який тоді ще називали Медведчука, тому що проводився за його ініціативи, і з того моменту, 19 років тому, багато людей виїхали за кордон і багато людей просто пішли на той світ, можливо, потрібно провести новий референдум? Тому що ви є ініціаторами референдуму щодо ЄС і НАТО. Можливо, не дратуйте цією риторикою "давайте посилатися на двохтисячні". Зробіть новий опитування і поставте на цьому крапку", – пояснила Мосейчук.

Разумков відповів, що і не висловлював пропозиції посилатися на той референдум і питання зовсім в іншому. Він про те, чи треба взагалі прислухатися до цієї думки.

На думку Разумкова, для того, щоб проводити нові референдуми, варто спочатку прийняти відповідну законодавчу базу.

Нагадаємо, Мосейчук розмазала Геращенко в прямому ефірі.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленського і Порошенко порівняли в прямому ефірі.

Також Знай. ua писав, що Мосейчук розповіла, що не так з помічником Зеленського Шефиром.