Верховний суд України не задовольнив позов "ПриватБанку" і одночасно зобов'язав виплатити компанії Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова 25 млн грн.

Рішення з'явилося в Держреєстрі.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський


У чому суть скарги "Приватбанку"

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

У свій час компанія "Акватера", власниками якої є Коломойський і Боголюбов, заплатила НБУ 25 млн грн, щоб погасити борг банку за кредитом рефінансування. Компанія "Акватера" була однією з компаній-поручителів за кредитами "Приватбанку" до того, як його націоналізували.

А "Приватбанк" в суді намагався визнати стягнення на користь компанії "Акватера" 25 мільйонів гривень незаконним, однак Верховний суд України це рішення не задовольнив.

ПриватБанк
ПриватБанк


Чому "Приватбанк" був націоналізований

"Приватбанк" був найбільшим українським банком за обсягом активів. Після того, як в банківській системі країни сталася криза, уряд 18 грудня 2016 року прийняв рішення про націоналізацію "Приватбанку".

Кабмін тоді послався на пропозицію Національного банку і колишніх акціонерів "Приватбанку", найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов. Після націоналізації "Приватбанку" обидва втратили свої акції і назвали незаконною націоналізацію.

Нагадаємо, Коломойський відсудив у Ахметова космічну суму

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Приват24 "злетів", українцям примусово змінюють пін-коди

Також "Знай.ua" писав про те, що "ПриватБанк" насолив Коломойському в суді