Тристоронні переговори в Мінську

У Мінську учасники Тристоронніх переговорів не домовилися ні по одному питанню. Підгрупи з питань безпеки в Мінську доручили підготовку до хлібного перемир'я.

Про це повідомила прес-секретар представника в Україні в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер, передає Знай.uа.

Читай Знай.ua в обновленном чате Viber! Присоединяйтесь!

Вона зазначила, що українська сторона вважає необхідною зустріч лідерів країн в нормандському форматі для прогресу в реалізації мінських домовленостей.

За її словами, в ході засідання Кучма знову акцентував увагу на тому, що всі кроки повинні бути обопільними, а перегляд рішення України про торгові обмеження можливий тільки після повернення українських активів.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У свою чергу спецпредставник ОБСЄ в ТКГ по Україні Мартін Сайдик заявив, що сторони конфлікту в Україні не змогли розвести сили у Станиці Луганській через порушення режиму припинення вогню. При цьому він зазначив, що порушення з'явилися після того, як сторони висловили свій намір.

З питань так званого хлібного перемир'я до згоди прийти не змогли. Чергові переговори в білоруській столиці відбутися через два тижні.

На саміті ЄС обговорили конфлікт на Донбасі

Лідери країн Євросоюзу на саміті 20-21 червня обговорять російську агресію в Україні та доповідь про аварію малазійського Boeing в небі над Донбасом у 2014 році. Про це йдеться в порядку денному зустрічі на сайті Ради ЄС.

У ній зазначається, що влітку виповниться 5 років з моменту катастрофи рейсу MH17. Це питання також буде обговорюватися в Брюсселі.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон проінформують лідерів про загальну реалізацію мінських угод і переговорах у нормандському форматі.

Також очікується, що лідери ЄС будуть висловлювати крайню стурбованість видачею російських паспортів у Донецькій і Луганській областях, що суперечить духу і цілям мінських угод.

Нагадаємо, що Рада Євросоюзу ухвалила рішення продовжити "кримські санкції" ще на один рік.

Як повідомляв портал Знай.uа, Путін визнав, що Росія через санкції недоотримала 50 мільярдів доларів.

Також портал Знай.uа писав, що Німеччина готова допомагати у врегулюванні конфлікту на окупованому Донбасі.