Журналістка, громадський діяч і нардеп Вікторія Сюмар висловилася про скандальне рішення КНУ про прийняття радника екс-президента України Віктора Януковича Андрія Портнова на посаду профессора конституційного права.

"Студентів оскробило те, що людину, яка топталась по конституції, відновили на посаді професора конституційного права", - заявила політик.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами Сюмар, студентам, які вийшли на мітинг, вдалося змусити керівництво КНУ змінити своє рішення, і це справжня перемога.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Це дійсно серйозна перемога. Вона дає надію, що у нас не буде постійного наступання на одні і ті ж граблі. На мітингу було кілька сотень людей, але ви б чули, як вони співали гімн після цього всього. Це був заряд, який нагадав мені 2013-й рік і акції часів Гонгадзе", - заявила Сюмар.

Василь Портнов
Андрій Портнов

Як відомо, у четвер, 20 червня, під головним корпусом Київського національного університету імені Тараса Шевченка пройшла акція протесту проти відновлення екс-заступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова на посаді професора кафедри конституційного права юридичного факультету.

До акції долучилося близько тисячі студентів і випускників університету. Вони тримали в руках плакати «Геть, Портнов!», «Портнов — пора в Ростов!» і скандували «Ні Портнову в КНУ!».

Після акції на вулиці студенти увійшли до будівлі університету і почали "сидячий протест". Вони сіли прямо на підлогу в коридорі університету і обіцяли, що будуть сидіти, поки не прийде ректор і не вирішить ситуацію.

Нагадаємо, сотні розлючених українців паралізували Київ, у центр стягують поліцію.

Як повідомляв Знай.ua, "послужний список" Порошенко поповнився новою справою.

Також Знай.ua писав, Портнов розкрив головні схеми Порошенко і Парубія.