Міністра освіти і науки України Лілію Гриневич не пустили в школу, де вона працювала в якості вчительки біології. Про це чиновниця повідомила на своїй сторінці в Facebook.

"Мене як міністра освіти і науки вперше чиновниця від освіти міста Львова не пустила в школу поговорити з тренерами Нової української школи ("НУШ") і перевірити впровадження реформи. Чиновниця з управління освіти міста вимагала написати лист і отримати дозвіл міського голови", – розповіла Гриневич.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Лілія Гриневич

Міністр також нагадала, що вона вже три роки проводить регулярні зустрічі з педагогічними колективами, які стосуються реформи "НУШ".

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"З кожного міста і школи я привожу в МОН зауваження до впровадження реформи – по навчанню вчителів, якості закупленого обладнання, методичної підтримки шкіл. Потім ми з цим працюємо для корекції процесів... Особливо неприємно, що це та школа, в якій я була вчителем біології. Я все одно зустрінуся з педагогами. Вони самі прийдуть на зустріч на іншому майданчику, хоча, враховуючи логістику візиту, це буде незручно", – додала міністр.

Лілія Гриневич

Тим часом, прес-служба Львівської міськради повідомила, що ніякої інформації про зустріч Гриневич з педагогами однієї з міських шкіл не надходило, ні в управління освіти, ні до мера міста.

"Ніяка інформація у місто про зустріч міністра освіти і науки України з вчителями не надходила. Зате відбулася комунікація директора департаменту освіти Львівської ОДА з керівником навчального закладу, мова йшла про певну політичну агітацію, оскільки на зустрічі повинен був бути присутнім один з кандидатів у депутати", – йдеться у заяві прес-служби.

Андрій Садовий

Гриневич зазначила, що повідомлення про політичну агітацію – це "взагалі смішно". Крім того, вона розповіла, що після інциденту їй зателефонував мер Львова Андрій Садовий. "Сказав, що це не його позиція і він проведе службове розслідування. Дякуємо за адекватну реакцію", – написала Гриневич.

Нагадаємо, у Міносвіти анонсували неприємний сюрприз для дев'ятикласників.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українським вчителям пообіцяли підвищити зарплату.

Також портал "Знай.ua" писав, що Рада прийняла закон про середню освіту.