Нещодавно президент України Володимир Зеленський скасував указ третього президента Віктора Ющенка №567 "Про заходи щодо впорядкування використання спеціальних світлових і звукових сигнальних пристроїв та номерних знаків на службових транспортних засобах". У МВС пояснили таке рішення Зеленського.

За їхніми даними, воно просто скасовує існуючу з 2017 року правову колізію. Вона полягає в тому, що в нашій країні вже давно немає ні ДАІ, ні міліції, ні інших відомств, які видавали дозвіл на "мигалки".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій зазначив, що цей указ мали скасувати ще три роки тому. І до тепер всі, хто мав переваги при використанні спецсигналів порушували ПДР.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Особливо комічно трагічні ситуації чув від працівників МОЗ, розповідали, що коли Патрульна поліція зупиняла Швидку і питала за дозвіл на використання спецсигналів, їх водії ставили аналогічне питання патрульному. На цьому і завершувався діалог, а як він міг завершитися інакше при створеному правовому вакуумі", – зазначив Криклій.

Таким чином, "мигалками", як і раніше користуватися всім підряд не можна. В іншому випадку законодавством про адміністративні правопорушення передбачено штраф у розмірі 8 500 грн.

Зазначимо, що спеціальні світлові сигнальні пристрої червоного, зеленого кольору могли установлюватися виключно на транспортних засобах підрозділів Державтоінспекції МВС та Управління держохорони України. Цим указом також заборонялося видавати будь-які документи, які надавали право або містили прохання про надання безперешкодного проїзду автотранспорту.

Нагадаємо, у Зеленського придумали, як повернути українських героїв з полону в Росії.

Раніше Знай.uа повідомляв, Зеленський замінить Банкову на Український дім: як виглядатиме нова адміністрація президента.

Також Знай.uа писав, що Зеленський нагадав українцям про важливий день: "Торкнулася кожної сім'ї".