Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на передачі "Право на владу" відхрестився від дії свого підопічного, глави МЗС України. Як відомо, Павло Клімкін саботував звільнення українських моряків з російського полону, опублікувавши копію ноти, яку Росія направила у його відомство 25 червня.

"Міністр закордонних справ - це креатура президента України. Виходити сьогодні з нотами, не погодивши своїх дій ні з президентом, ні з прем'єрів - це неприпустимо. За кожною такою заявив стоїть доля людини", - заявив прем'єр.

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Гройсман запропонував відправити Клімкіна у відпустку на кілька місяців, а замість нього поставити заступника, якого обере президент.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як відомо, згідно нотами, які росіяни прислали в український МЗС, полонені моряки можуть повернутися на батьківщину, але повинні піти під слідство. За словами Гройсмана, це неприпустимо.

"Є рішення міжнародного трибуналу, згідно з яким українських моряків повинні повернути на батьківщину і вони повинні ночувати в своїх будинках. Я вважаю, що потрібно посадити всіх росіян, які брали їх на абордаж. Те, що вимагає Росія, за межами закону", - заявив політик.

Нагадаємо, Сивохо відповів ворогам Зеленського мовою Фаріон.

Раніше Знай.ua повідомляв, Зеленський влаштував прочухана Клімкіну і послав потужний сигнал Путіну.

Також Знай.ua писав, Зеленський терміново звернувся до Путіна по-російськи.