Популярний український співак, лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук у рамках циклу інтерв'ю з кандидатами у народні депутаті на телеканалі СТБ розповів кореспонденту програми "Вікна-новини" Борису Сачалко, якою бачить роботу своєї сили в переобраному парламенті, а також пограв у політичні асоціації.

Борис Сачалко

Першочергове питання, яке хвилює чималу кількість українців це те, як проходив відбір кандидатів в партію "Голос".

"У нас був номінаційний комітет, в який входило сім осіб. Я був одним з цих людей, але рішення приймалося більшістю. Кожен кандидат проходив певні сита. По-перше, на безпеку. Їх професійно оцінювали фахівці, з точки зору командності. Це був серйозний і грунтовний підхід. Саме тому ми можемо сказати, що пишаємося нашим списком."- розповів Святослав.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Всі українці пам'ятають про те, як Вакарчук, коли вже був депутатом, регулярно пропускав засідання, а потім і зовсім склав депутатський мандат. Кореспондент запитав, що н цей раз може стати причиною того, що ситуація може повторитися і він захоче залишити депутатське крісло.

"Я прийшов у парламент, будучи в якомусь сенсі білою вороною. У мене є відчуття, що сьогодні у повітрі є певний запит на справжні зміни і цей запит реалізується конкретними людьми."

Святослав Вакарчук
Святослав Вакарчук

Розповів лідер партії "Голос" і про те, що саме він хоче змінювати, у разі потрапляння до парламенту:

"Я б говорив про три важливі речі, які потрібно змінити. Перший напрямок - це справедливість. Нам потрібно кардинально змінити судову систему. Потрібно створити рівні правила для всіх у країні. І третій - кардинальні реформи в освіті. Але якщо ви запитаєте, що найголовніше - це усунення олігархів від влади. Рецепти відомі. Головне, щоб суди були союзниками. Повинні створити дуже дієвий антимонопольний орган, який не дозволяв олігархам монополізувати цілі галузі економіки. І створити за принципом, як це було у 19 - на початку 20 століття, коли були демонополизированы великі олігархи в Америці, такі як Джон Рокфеллер. Вони перестали контролювати цілі нафтові галузі."

Нагадаємо, Притула з партії "Голос" Вакарчука розповів правду про вибори.

Раніше Знай.ua повідомляв, Вакарчук пояснив, чому "українці бідні" і засвітив перший закон.

Також Знай.ua писав, Вакарчук планує допомагати Зеленському цікавим способом.