Більше половини українців просять президента Володимира Зеленського завершити війну на Донбасі. При цьому більше третини населення чекає на покращення економіки країни. Про це свідчать дані опитування соцгрупи "Рейтинг" на замовлення Міжнародного республіканського інституту.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Опитані дали три відповіді із запропонованих соціологами на питання: "Що в першу чергу повинен зробити президент, щоб підвищити Вашу довіру до нього?".

З'ясувалося, що 65% українців чекають від Зеленського "завершення війни на Донбасі", а 36,6% опитаних хочуть "поліпшення економіки України".

На третьому місці в рейтингу відповідей опинилася "боротьба з корупцією". Так, 33% хочуть, щоб Зеленський "боровся з корупцією". Ще 20% респондентів просять слугу народу "створювати робочі місця".

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Опитування проводилося по всій Україні (крім окупованих територій Криму і Донбасу) з 13 по 23 червня 2019 року. Всього було опитано 2,400 респондентів у віці від 18 років. Похибка вибірки не може перевищувати 2%.

Нагадаємо, кожен бажаючий тепер може оцінити кандидата в народні депутати, авторизувавшись на сайті "Слуги народу".

Як повідомляв портал Знай.uа, партії «Голос» Святослава Вакарчука та «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка цілком можливо увійдуть у трійку лідерів парламентських виборів.

Також портал Знай.uа писав, що українці очолили рейтинг найбільш сексуальних націй світу".