Представник Президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук пояснив пропозицію Володимира Зеленського для наступної Верховної Ради люструвати всіх чиновників, які займали головні державні посади від подій Майдану і до 19 травня 2019 року. Про це йшла мова на передачі "Право на владу".

"Мені здається, що найправдивіша оцінка дій влади з боку народу була дана під час президентських виборів. Такий рівень недовіри до чинної влади свідчить про те, що ми повинні перейти на сервісний підхід до країна. Потрібно розуміти, що якщо на підприємстві ми наймаємо менеджера, і він отримує рівень недовіри 73% він повинен піти", - заявив Стефанчук.

Так, за словами закон про люстрацію "не так ініціатива Зеленського, як українського народу".

Варто відзначити, що в останнє засідання Верховної Ради восьмого скликання депутати проголосувала за посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітніх, неповнолітніх та осіб, які не досягли статевої зрілості. Згідно з новим законом, крім позбавлення волі від 10 до 15 років за зґвалтування малолітніх, вводиться примусова хімічна кастрації.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, Зеленський подав депутатам довгоочікуваний закон.

Раніше Знай.uа повідомляв, у Зеленського знайшли жорсткий метод покарання прогульників у Раді.

Також Знай.uа писав, у Зеленського пояснили, що не так з законом про імпічмент.