Колишній президент України Петро Порошенко терміново покинув Україну. Він вилетів з країни у неділю, 28 липня, слідом за своєю родиною. Відомо, що ексгарант вилетів до столиці Туреччини - Стамбулу.

Журналіст, головний редактор сайту ОРД і колишній Прес-секретар СБУ Станіслав Речинський висловив своє припущення щодо причини втечі Порошенка. Про це пише ELISE JOURNAL.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На думку Речинського, Петро Порошенко зміг би виграти президентські вибори 2019 року, яку замінив Арсена Авакова на посту міністра МВС й поставив би на цю посаду людину з власного оточення. Він додав, що між Аваковим і Порошенком "пробігла чорна кішка" ще у 2015 році.

Арсен Аваков
Арсен Аваков

"Порошенко неодноразово намагався підім'яти під себе й Авакова, і МВС в цілому. Власне, для цього і був використаний Саакашвілі", — нагадав аналітик.

За словами Речинського, Петро Порошенко всі роки свого президентства витрачав на те, щоб "знищити Авакова".

"По Авакову і з керівництва МВС дуже жорстко працювали СБУ і ГПУ. Була запущена величезна кампанія з дискредитації в пресі. Звучали заяви про те, що когось із заступників взяли з валізами золота на шляху до Фінляндії. Потім були сливи різноманітних "прослушок" в фальшивих відеозаписів, — нагадує Речинський.

Окрім цього журналіст додав, що він не вважає діяльність Авакова причиною втечі Порошенка. Речинський нагадав, що проти колишнього президента відкрито близько 11 справ, тому виїзд Порошенка з України може бути пов'язаний із Портновим.

Нагадаємо, що вибори до Ради: майбутнє Порошенка показали одним відео, спрацював закон бумеранга.

Як повідомляв портал Знай.uа, Порошенку тонко натякнули, що гратися з ДБР - марна справа: "У в'язниці все дізнаєтеся".

Також портал Знай.uа писав, що українці емоційно відреагували на втечу Порошенка: "Очі б не бачили, краще не повертатися".