Президент України Володимир Зеленський отримує таку ж заробітну плату, як і його попередник Петро Порошенко. Стало відомо, що зарплата Зеленського становить 28 000 грн без вирахування податків.

Про це йдеться у відповіді Державного управління справами на запит Громадського.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зазначимо, що у червні, наприклад, податок на заробітну плату президента склав 5460 гривень. При цьому Зеленський не отримує премій та надбавок.

"Інших складових заробітної плати (надбавок, премій тощо) Президентові України не встановлено", — йдеться у відповіді ДУС.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Варто додати, що колишній президент України Петро Порошенко отримував таку саму зарплату — в його декларації за 2018 рік вказано дохід від зарплати за основним місцем роботи у 336 тисяч гривень, тобто 28 тисяч гривень на місяць.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

У декларації, яку Зеленський подав перед подачею документів в ЦВК, він задекларував за 2017 рік 7,3 млн гривень доходів, а його дружина близько 800 тис. гривень.

Раніше Зеленський заявляв, що отримує зарплату у розмірі 22 тисячі гривень. Ймовірно, він назвав суму вже з вираховуванням податків. Про це президент заявив під час спілкування з чиновниками Одеського морського порту

Нагадаємо, що Зеленський виявився одним з найпопулярніших політиків у Росії: вище тільки Путін.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Зеленський шокував Україну заявою, не очікував ніхто: "Сиджу і думаю, коли ми переїдемо".

Також Знай.uа" писав, Зеленська розкрила пікантний секрет президента та Богдана: "Вночі хоч не змушують...".