Під час робочої поїздки у Львівську область 3 серпня, український лідер заявив, коли планується перша офіційна зустріч президента України Володимира Зеленського з його американським колегою Дональдом Трампом.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відомо, що Трамп дійсно вже запросив Зеленського на зустріч у Вашингтон. При цьому найімовірніше вона відбудеться з 24 по 28 вересня, коли в Нью-Йорку пройде 74-я сесія Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

"Зустріч, найімовірніше, відбудеться під час візиту Зеленського в США, де український президент готується виступити на засіданні Генеральної Асамблеї ООН", - зазначають інсайдери.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Експерти вважають, що Дональд Трамп і Володимир Зеленський в першу чергу обговорять три ключових питання. Основним стане продовження американської військової та економічної підтримки України.

"Дипломатичний шлях вирішення конфлікту абсолютно не передбачає відмови від військово-технічного співробітництва з США. Дипломатія відчуває себе набагато впевненіше, коли за спиною є військова сила. Це класичний постулат міжнародних відносин. Тому чим тісніше буде наша співпраця у військовій сфері з США, тим сильніше будуть наші позиції в переговорному процесі з Росією", - пояснює Олег Білоколос.

Другий темою може стати узгодження позицій України і США навколо болючої проблеми налагодження європейсько-російських відносин.

При цьому Зеленський не приховує, що має намір просити допомоги у США з проблеми "Північного потоку".

"Єдине рішення цього питання - у мене буде зустріч у Сполучених Штатах з президентом США. Це єдиний чоловік, який, я впевнений, вирішить це питання в бік України", - заявив президент ще 6 липня під час робочої поїздки у Львівську область.

Третин темою, яка обов'язково підніметься на переговорах, стані доля ініціативи з розширення нормандського формату через залучення до переговорного процесу США і Великобританії.

"Цілком можливо, що ініціатива щодо розширення нормандського формату прозвучить на переговорах Трампа і Зеленського. Але це буде ознакою не нового плану, а скоріше, його відсутності. Тому що це стара ідея, сформована командою Зеленського ще перед виборами, яка залишається досить сирий. І без доробки вона не може бути ефективною. Ми, за великим рахунком, ще нічого не чули від команди Зеленського. Тому на переговорах з Трампом це питання цілком може бути піднято", - вважає експерт.

Нагадаємо, українцям розкрили важливі подробиці зустрічі Зеленського з Трампом.

Як повідомляв Знай. ua, у Трампа Путіна пояснили, чому варто боятися Зеленського.

Також Знай. ua писав, що як Трамп насправді ставиться до України.