Не так давно в Україні пройшли позачергові парламентські вибори, в результаті яких українці змогли максималтно оновити склад Верховної Ради. Президент України Володимир Зеленський також намагається очистити владу від непридатних осіб. Однак, трапляються і недоліки, які дозволяють повернутися до влади "старій банді".

Верховна Рада
Верховна Рада

Про один з таких випадків повідомив український юрист і блогер Михайло Шнайдер на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Іноді вони повертаються. А саме, недолюстровані чиновники часів Януковича, повертаються у владу. Знайомтеся, це Володимир Орлов. Також відомий як «Вова-Транзит». Він один з небагатьох, хто чудово себе почуває і при нинішній владі. Декілька місяців тому, нашого "героя" призначили начальником управління Південно-Східного територіального управління національного агентства з питань розшуку та управління активами (АРМА) в Дніпрі." - ділиться Шнайдер.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Володимир Орлов

Володимир - колишній митник, з 2010 року очолював Сумську митницю, а з 2012 року — Луганську. Своє прізвисько "Транзит" теж отримав не випадково. Кажуть, що Орлов широко відомий у вузьких колах, як "схемщик" – людина, яка вміє організовувати схеми тіньового заробітку і при цьому може бути дуже корисний багатьом нашим можновладцям. Його вважають креатурою ексміністра Олександра Клименка. Також, знаючі люди стверджують, що Орлов причетний до організації контрабандних схем, пов'язаних з транзитними вантажами на Луганській митниці і до незаконного розмитнення автомобілів. У 2014 році він був призначений заступником начальника головного управління процесуального керівництва і нагляду ГПУ, хоча прямо підпадав під закон про люстрацію. Роком пізніше ексгенпрокурор Шокін прибрав Орлова з посади. Однією з причин була безпрецедентна активність, з якою Орлов розвернувся на своєму новому місці роботи.

Віктор Шокін

"Крім того, що він «жалував» і забирав теплі місця, так ще й вимагав "подяки" на сотні тисяч доларів. Зокрема, одеські активісти заявляли про те, що він вимагав від них... 300 тисяч доларів. Зараз Орлов числиться головою громадської організації "Сила України", яка, мабуть, приносить йому непоганий дохід. Досить подивитися на його дружину, яка хизується в шубах за 50 тисяч доларів і скуповує в магазинах одяг супер дорогих брендів. При цьому будь-якого бізнесу, який може приносити такі доходи, у Володимира Орлова просто немає" - заявляє Михайло і вимагає, щоб у ситуацію втрутився Володимир Зеленський.

Як така людина може займатися розшуком і конфіскацією активів, якщо сам не може довести походження власних? Це те закономірне запитання, яке виникає при ознайомленні з даною ситуацією.

Нагадаємо, Володимир Зеленський звільнив Олександра Сірського з посади командувача Об'єднаних сил.

Як повідомляв портал Знай.uа, в зоні проведення ООС загинув племінник генерал-лейтенанта Володимира Кравченка, який тепер командує силами ООС.

Також портал Знай.uа писав, що Олександр Сірський отримав значне підвищення, ставши командувачем Сухопутних військ.