Президенту України Володимиру Зеленському від глави Російської Федерації Володимира Путіна надійшов список умов деескалації ситуації на Донбасі. Відомо, що Путін озвучив їх в ході телефонної розмови, яка відбулася після трагічної загибелі чотирьох українських військових на Донбасі.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

путін
путін

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

За інформацією журналістів, Путін підкреслив, що для деескалації конфлікту необхідно, насамперед, виключити "подальші обстріл українськими військами населених пунктів Донбасу, що призводять до жертв серед мирного населення".

У Кремлі знову заявили про необхідність надати "ДНР" і "ЛНР" особливий статус і налагодити з ними діалог, в тому числі в рамках тристоронньої контактної групи в Мінську (Україна — ОБСЄ — представники бойовиків).

В повідомленні Кремля містяться досить розмиті формулювання:

- акцентована важливість неухильного дотримання встановленого з 21 липня режиму припинення вогню, а також розведення сил і засобів від лінії розмежування;

- домовлено про активізацію роботи по поверненню утримуваних осіб;

- обговорювалися перспективи взаємодії в "нормандському форматі".

Нагадаємо, у "Слузі народу" Зеленського назрів бунт через недоторканість: ще не депутати, а вже трясуться.

Як повідомляв Знай.uа батько загиблого морпеха емоційно звернувся до Зеленського: "Дій, верховний!".

Знай.uа писав, українцям показали міні-хобі Порошенка: "Янукович страусів тримав, а цей поросят".