Політичний експерт Михайло Подоляк розповів, з якими проблемами довелося зіткнуться експрезиденту Петру Порошенко після поразки на президентських виборах.

Порошенко дебати
Порошенко дебати

Так, на думку експерта, п'ятий глава України перетворився в смиренного прохача. Однак, навіть в такому стані він примудряється запудрити всім мізки, повідомляє портал "Hyser"

Подоляк зазначає, що Порошенко дуже прагматична людина, яка тверезо оцінює ситуацію і вміє прораховувати всі ризики. Він усвідомлює, що найближчі місяці будуть для нього великим випробуванням.

"Тіньовий розпорядник В. В. Коломойський "височайше" прийняв слізного прохача П. А. Порошенко. Після п'яти років принижень з боку Петра Олексійовича. Відразу скажу, що Порошенко, і це треба розуміти, вельми прагматична людина. Публічно він може викрикувати будь-яку ахінею, пафосно плескати і кривлятися разом зі своїм дурнуватим оточенням, що/то бундючно вимагати. Але в кулуарах ПА завжди проявляє виключне розуміння ризиків. Для себе особисто. Холодно, тверезо, математично бездоганно. Швидко переходить в сухий формат; "ти - мені, я - тобі". Порошенко не сумнівається, що найближчі півроку будуть для нього вкрай важкими. Його по-справжньому проженуть по колам пекла".

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Володимир Гройсман, Петро Порошенко та Арсеній Яценюк
Володимир Гройсман, Петро Порошенко та Арсеній Яценюк

Крім того, Подоляк зазначає, що Порошенко втратив усіх своїх колишніх друзів і соратників і зараз залишився з новою командою, на яку тисне громадська думка.

"Вчорашні партнери вже відключають медіа. Вірніше, пропонують йому тільки ситуативні союзи, якщо в цьому є загальний інтерес... Залишитися один на один з новою командою, на яку тисне громадська думка? Те саме, яке несамовито вимагає обов'язкового жертвопринесення за п'ять виснажливих злодійських років? Зрозуміло, це не для Порошенка. Тому що він точно не ідейний. І він точно не займався країною. І він не готовий стати жертвою. Ні за яких обставин... ", - підкреслює Подоляк.

Як зазначає політтехнолог, саме це змусило Порошенко зважиться на закриту зустріч з Коломойським.

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

При цьому Михайло Подоляк розповів, чого хоче кожна із сторін:

"Порошенко готовий домовитися на певних умовах і готовий злити частину своїх активів. Потягнути час. Отримати ті самі гарантії. Віддати частину серйозного компроматного фактажу, на Байдена в тому числі. Коломойський хоче отримати активи. Компенсувати приниження. Обидва в результаті захочуть... обдурити один одного".

Більш того, на думку експерта у Коломойського існує одна дуже серйозна слабкість, якою точно скористається Порошенко.

"На перший погляд, позиції Ігоря Валерійовича помітно вигідніші. Але це ж Коломойський, який завжди поспішає брати відразу і по дрібниці. А тому в підсумку так і залишається дрібним провінційним гравцем з глобальними проблемами. Порошенко блискуче знає цю слабкість Коломойського і тому вже розставляє свій капкан, щоб "розвести" його тією самою дрібницею... "

смиренный проситель)... Всевышний, которого очень любят поминать всуе наши политики, имеет все/таки отменное чувство...

Geplaatst door Михаил Подоляк op Maandag 5 augustus 2019

Нагадаємо, що вибори до Ради: майбутнє Порошенка показали одним відео, спрацював закон бумеранга.

Як повідомляв портал Знай.uа, Порошенку тонко натякнули, що гратися з ДБР - марна справа: "У в'язниці все дізнаєтеся".

Також портал Знай.uа писав, що українці емоційно відреагували на втечу Порошенка: "Очі б не бачили, краще не повертатися".