Юрій Терентьєв ініціював "чистки кадрів" в АМКУ. Але себе, коханого, до списку на звільнення для президента так і не включив.

Голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв ініціював звільнення всіх державних уповноважених АМКУ. 4 липня він направив президенту Володимиру Зеленському документ під назвою "Про розгляд питання про звільнення державних уповноважених".

Терентьєв включив до цього списку прізвища всіх членів комітету крім самого голови, повідомляють Наші Гроші.

Голова АМКУ Юрій Терентьєв

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Глава АМКУ перерахував в документі прізвища всіх восьми держуповноважених, які перебували в складі комітету на 4 липня, і попросив їх звільнити "відповідно до компетенції президента".

Після цього 5-8 липня були оприлюднені президентські укази про звільнення чотирьох членів Комітету - Марії Нижник, Агіі Загребельської, Андрія Вовка і Валерія Полюховича.

До переліку Терентьєв додав свою інтерпретацію закону "Про Антимонопольний комітет України", за якою держуповноважених звільняє з посад президент.

Журналісти нагадали, що цю норму закону ввели в дію ще в часи Віктора Януковича. Вона нібито дозволяла президентові в будь-який момент звільнити держуповноваженого.

Але після Майдану її скасували, і з тих пір держуповноважених призначає і звільняє президент лише за поданням прем'єр-міністра, яке вноситься на підставі пропозицій Голови Комітету.

Але згідно з відповіддю Секретаріату Кабміну на запит адвоката Агіі Загребельської -однієї зі звільнених, прем'єр такої пропозиції не подавав.

Нагадаємо, Зеленський призначив нового начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський запропонував Авакову владну посаду, але за однієї умови

Також Знай.ua писав, Зеленський готує реформу, яка кардинально змінить життя українців