Президент Росії Володимир Путін може віддати фатальний наказ Чорноморському флоту країни. Він здатний окупувати український острів Зміїний, а також позбавити Україну доступу до океану.

Про це заявив заступник директора українського Центру дослідження армії, конверсії й роззброєння Михайло Самусь, повідомляє видання "Крим.Реалії".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Експерт стверджує, що Росія здатна перекрити вихід України у світовий океан за пару хвилин і, якщо захоче, заблокувати Одесу.

"Може дуже легко окупувати острів Зміїний: просто висадити там спецназ, поставити пару установок протиповітряної оборони, поставити пару патрульних кораблів і здійснювати маневри в цій зоні... Фактично будуть створені такі ж ворота, як у Керченській протоці", – стверджує військовий експерт.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Президент РФ Володимир Путін
Президент РФ Володимир Путін

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і д
оступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Такий невтішний прогноз Самуся підтвердив і керівник Центру з вивчення Росії Ігор Чубайс. За його словами, говорячи про Військово-морський флот, поведінку РФ передбачити нереально. Водночас, він висловив упевненість в тому, що Україна повинна підготуватися до будь-яких порушень Росії в Чорному морі. Від початку анексії Росія втричі збільшила кількість підводних човнів у Криму – з двох до семи, а також на третину кораблів – до 71.

Зазначимо, що на параді Чорноморського флоту у Севастополі Росія показала кораблі й субмарини озброєні ракетами "Калібр". Вони здатні вражати цілі на відстань майже дві тисячі кілометрів. А це означає, що під прицілом опиняється не лише Україна, а майже вся Європа.

Нагадаємо, що 20 років тому Путін прийшов до влади: як один фатальний день поставив криваву пляму в історії.

Раніше портал "Знай.ua" писав, що вибухи, ОМОН, крики й стогін: на мітингу в Москві росіян б'ють і принижують, коїться пекло.

Також портал "Знай.ua" інформував, що Путін після розмови із Зеленським у паніці видав фатальний указ: "Ліквідувати..."