Росія розмістила берегову ракетну систему "Бал" на півострові Середній на узбережжі Баренцевого моря, в 35 км від кордону з Норвегією.

Про це повідомляє Delfi.

Як пише джерело, розміщення ракетної установки на півострові — це відповідь Росії на будівництво американської радіолокаційної системи Globus на території Норвегії.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Півострів Середній знаходиться в 35 км від норвезько-російського сухопутного кордону на півночі. При гарній погоді з півострова відмінно проглядається норвезьке місто Варде, де американці зводять радіолокаційну систему Globus за замовленням норвезьких служб безпеки.

Чудова новина!

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Як пише ЗМІ, американські радари довгий час були каменем спотикання у відносинах Росії з Норвегією в області безпеки. У травні цього року Росія пообіцяла прийняти контрзаходи щодо новітньої радіолокаційної системи, яка в даний час будується в Варде, щоб забезпечити свою безпеку, але при цьому не пояснила, як безпеці можуть загрожувати радари — пристрої, створені для спостереження, а не для здійснення атак.

Новий ракетний комплекс, озброєний дозвуковими маловисотними протикорабельними ракетами Х-35, здатний ліквідувати наземні і надводні цілі противника на відстані до 150 км. Повний залп комплексу, що включає 32 ракети, в змозі забезпечити зрив бойового завдання великої корабельної ударної групи противника, його десантного загону або конвою.
Нагадаємо, у Путіна запропонували угоду через повернення Криму Україні

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, на мітингу у столиці Російської Федерації замайорів український прапор.

Також портал Знай.ua писав, що українцям показали, на що перетворився схід України за 5 років.