Стало відомо, що ініціатива українського лідера Володимира Зеленського про спрощення отримання українського громадянства ряду осіб несе небезпеку для України. Так вважають деякі українські експерти.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Так, волонтер, який воював в АТО, а також глава благодійного фонду "Світ і Ко" Мирослав Гай впевнений в тому, що поширювати закон на політичних біженців з Росії краще не варто.

"Крім іноземних захисників України, що добре, вони дають притулок ще і біженцям з РФ, що погано", - повідомляє він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Мирослав аргументує це тим, що президентський указ допоможе залучити в Україну "сотні біженців призовного віку з прекрасними фізичними даними з різних республік колишнього Радянського Союзу".

До того ж він нагадав, що українське громадянство вже хотіли отримати "кілька російських агентів впливу", включаючи засновника Інституту національної стратегії України Станіслава Бєлковського.

Погодився і директор Інституту світової політики Євген Магда, нагадавши, що про політичні репресії в Росії можуть заявити будь-які опозиціонери, включаючи Комуністичну партію РФ і "лимонівців", яких не переслідують.

Магда також нагадав про позицію одного опозиціонера Олексія Навального, який відмовився повертати анексувати Росією Крим Україні, заявивши, що це "не бутерброд".

Нагадаємо, що кандидат від "Слуги народу" з ізраїльським громадянством став нардепом.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський спростив процедуру отримання громадянства України для іноземців та осіб без громадянства, які захищали країну, і для громадян Росії, які зазнали політичних переслідувань.

Також портал Знай.ua писав, що Зеленський подарував "сюрприз" маленьким українцям.