На порядку назріває центральний питання, про який нова влада на чолі з Володимиром Зеленським вже висловилися гранично зрозуміло – відкриття ринку землі. Експерти вже почали різноманітні дискусії з цього приводу.

Інавгурація Зеленського
Інавгурація Зеленського

Про це розповідає на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook ведучий програми "Не добрий вечір" Ігор Лесев.

"Нікого адже не *бе зараз, що Ахметов чи Пінчук розділи мільйони своїх співгромадян на заводи і пароплави. Те, що створювали цілі покоління наших предків, що перейшло за просто так випадковим, але дуже ушлим персонажам. Пограбують селян і заберуть у них за копійки землю? Ну і що? Так нас щодня грабують з ПДВ і нагинають з тарифами, висмоктаними з пальця. Те ж саме стосується і приходу сюди іноземців. От мені реально пох, кому буде належати 100, 200 або мільйон га української землі – якогось голландця Ван дер Хуку або нашому Бахматюку. Тому що для мене вони обидва іноземці. Я з ними живу в різних вимірах."

Але в цьому великому земельному дерибані куди цікавіший інший питання – етнокультурний. Земля для одних буде означати волю для інших. Мова зараз йде про селян.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Село в тому вигляді, в якому воно існує зараз в Україні – це вже архаїка. Сільське поселення спочатку розраховане на базовий вид господарської діяльності – обробка землі з супутніми додатками на зразок тваринництва. Але це теж земля.

занедбане село
занедбане село

Лесев впевнений, що сучасне село потребує багато вкладень, які не може здйснювати держава, так як не має таких коштів. Та й все одно молоде покоління виїжджає, а хто не виїжджає спивається. І весь цей час відбувається повільна, але стійка деградація села.

Проте, в Україні село - це щось особливе.

"Українське село – це завжди українська мова. Азербайджанці, вірмени, цигани, ось хто завгодно, хто заселяється в українському селі за пару років переходять на українську. Село формує традицію. Там важливо горезвісне «громадська думка». Там головне, що скажуть сусіди. У селі не знають слова «емансипація». Просто назвуть за очі шл*хой і це вже буде гірше вироку."

І ось зараз це все буде одним махом зруйновано. "Лібертаріанство" зеленого типу прийде у село. Сформує ринок виключно господарських відносин, заснований на отриманні вигоди.

"Але, для обслуговування агрохолдингів, села не потрібні. Залишаться фільварки. Такі собі, робітничо-сімейні поселення. А всі інші – милості просимо нах*р. Ми стоїмо на порозі великого сільського з**бінга. А це, в свою чергу, в середньостроковій перспективі дуже сильно змінить етнокультурнуе середовище в самій Україні."

Нагадаємо, Порошенко таки з'явився на допит у ДБР, але не сам: у чому підозрюють попередника Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.uа, радник Зеленського терміново звернувся до українців, на кону - майбутнє онуків: "Якщо ти за Томос, але проти зростання, то що ти робиш в цій країні?"

Також Знай.uа писав про те, що Романенко розбив рожеві окуляри українців.