Солом'янський районний суд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро України відкрити нове кримінальне провадження за фактом можливих зловживань своїм службовим становищем чинного генерального прокурора Юрія Луценка.

Про це повідомляє Politeka.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Матеріали суду вже опубліковані у Єдиному досудовому реєстрі. Згідно з ними, в судовому засіданні було встановлено, що 13 жовтня 2018 року заявник звернувся зі зверненням до спікера Верховної ради Андрія Парубія про вчинення главою ГПУ кримінального злочину, передбаченого ст. 364 Кримінального кодексу.

Популярні новини зараз
Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Юрій Луценко
Юрій Луценко

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Так, 1 лютого 2019 року зазначене звернення надійшло в НАБУ з парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції, однак відомство відмовилося відкривати кримінальне провадження. З матеріалів суду випливає, що 5 серпня суд задовольнив скаргу заявника на бездіяльність НАБУ і зобов'язав бюро відкрити кримінальне провадження за фактом можливих правопорушень Луценка.

Юрій Луценко
Юрій Луценко

Зазначимо, що на початку року Державне бюро розслідувань (ДБР) відмовилося зареєструвати кримінальну справу за фактом розголошення генеральним прокурором Юрієм Луценком відомостей досудового розслідування у справі херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Нагадаємо, Луценко вирішив добити українців заявами про відставку: "Як тільки ...".

Як повідомляв Знай.uа, Генпрокуратура викликала на допит кума і дружка Порошенка: Гонтарева і Філатов свідчитимуть.

Також Знай.uа писав, Луценку прийшов кінець: втеча Порошенка змусив Зеленського діяти жорстко.