Експрезидент України Петро Порошенко не вніс до електронної декларації дві компанії. Цікаво, що НАЗК цього не помітила.

Про це інформує "Наші гроші".

Як стало відомо, у декларації за 2017 рік у розділі 9, де вказуються юридичні особи, кінцевим бенефіціарним власником (контролером) яких є суб’єкт декларування або члени його сім’ї, Порошенко зазначив, що є бенефіціаром у 102 фірмах.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Водночас, за даними Єдиного реєстру юросіб та інших відкритих реєстрів, у 2017 році ПАТ "Страхова компанія "Калина" утворила ТОВ "Калина-автолізинг", в листопаді 2017 року бенефіціаром та власником істотної участі у цьому ТОВ значився Петро Порошенко. Станом на 31 грудня 2017 року статутний капітал ТОВ "Калина-автолізинг" становив 18 млн. грн, що перевищує 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Також за даними Єдиного реєстру юросіб, 2009 року було засноване ТОВ "Країна-асистанс". 21 липня 2016 року власником істотної участі та кінцевим бенефіціарним власником ТОВ став Петро Порошенко. Протягом 2016-2019 років змін щодо кінцевого бенефіціарного власника та засновників ТОВ не було. Статутний капітал підприємства становить 62 500 грн.

Однак, у своїй декларації колишній президент не вказав цієї інформації.

22 червня 2018 року НАЗК оприлюднило звіт щодо перевірки деклаації Порошенка і в рішення сказано, що порушень не виявлено.

27 лютого 2019 року ГО "Антикорупційний штаб" звернулася з листом у Національне агентство з питань запобігання корупції, в якому просила перевірити недекларування Порошенком двох компаній.

Якщо вину буде доведено, Порошенка можуть покарати штрафом від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або позбавленням волі на строк до двох років.

Нагадаємо, дружина затриманого чиновника Гримчака поскаржилась на "бідність".

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, НАБУ збирається відкрити справу проти Юрія Луценка.

Також портал Знай.ua писав, що син Петра Порошенка оскандалився на всю країну.