У фракції Порошенка готують подання до Конституційного Суду подання про визнання окремих норм ДБР такими, що не відповідають Конституції України. Цією новиною у своєму Telegram поділився Голова Державного бюро розслідувань України Роман Труба.

Директор ГБР Роман Труба
Директор ГБР Роман Труба

Порошенко і компанія вважають, що Президент України не мав права делегувати своїх представників до конкурсної комісії щодо обрання директора ДБР та його заступників, а також призначати мене на посаду. Тобто, Романа Трубу простохотят зняти з займаної посади, а точніше - анулювати його призначення. Ймовірно, це сталося через ті 12 справ, які ДБР завело на ексгаранта України.

фото Getty Images
Петро Порошенко та Марина Порошенко \ фото Getty Images

Проте, є декілька «але», які Петро Олексійович чомусь не враховує:
Закон про ДБР розробляли депутати Порошенка, голосувала за нього вся фракція Порошенка, а він сам урочисто його підписав
Три роки тому Порошенко делегував своїх представників до складу конкурсної комісії, механізм роботи якої визначили його депутати з БПП. Три роки ця комісія безперебійно працювала, і питань до неї у екс-президента не виникало.
Ця комісія, за задумом депутатів БПП, вибирає не тільки директора ДБР та його заступників, а ще близько 160 працівників ДБР керівної ланки і управління внутрішнього контролю. Однак призначення цих переможців вони чомусь не оскаржують. До речі, його фракція в свій час вчепилася саме в цю норму мертвою хваткою.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Чи є логіка в цих діях? Звичайно - вона дуже «політична»: оскільки Порошенко не може вплинути на мене для закриття 12 виробництв, учасником яких він є, значить треба знайти спосіб, щоб прибрати мене з посади. Нехай ось такий дивний. Але не можна звільнити всіх слідчих ДБР, всіх прокурорів ГПУ, які здійснюють контроль, не можна змінити всі закони. Хоча Закон про ДБР у нас є дуже багато запитань - надто професійні юристи його готували." - переконаний Труба.

Нагадаємо, на які соцгарантії може розраховувати Порошенко.

Як повідомляв портал Знай.uа, син Порошенка влаштував переполох на вечірці.

Також портал Знай.uа писав, що НАБУ відкриє кримінальне провадження проти Луценка.