Верховна Рада IX скликання майже вся складається з новачків. Тому для багатьох народних депутатів їх перший парламентський рік буде схожий на перший клас у школі: все буде нове, незвідане і, звичайно, дуже цікаве. Вже зараз у партії «Слуга народу» дають обіцянку не прогулювати уроки роботу і ходити на всі пленарні засідання. Але давайте згадаємо самих себе в школі, хіба ми не обіцяли подібного батькам, які нас одягали і годували? А як потім виходило на ділі?

Як в школу

Треба сказати, що майбутніх народних депутатів дійсно готують, як у перший клас. За допомогою системи державних закупівель prozorro ми дізналися, що саме і за яку суму купують для нових парламентаріїв.

Найбільше з бюджету піде на різні канцелярські прилади: ручки, олівці, коректори, скріпки і тд. На це планується витратити 900 тис. гривень.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Більшість цих товарів піде помічникам народних депутатів, а також співробітникам апарату Верховної Ради. І щоб ніхто не забував, де працює, на багатьох виробах красується логотип українського законодавчого органу.

Але видно 900 тисяч гривень на канцтовари здалося мало і вирішили ще купити, щоб вийшов мільйон, закладки, гумки для грошей, лінійки, магніти для дошок і багато іншого на 145 тис. гривень. Сторгуватися вдалося в результаті на 133 тисячі з половиною.

По тим речам, які замовляє Управління справами Верховної Ради, можна зробити висновок, що до грошей там ставляться дуже серйозно. Закупили не тільки різнокольорових гумок для грошей загальною вагою півкілограма, а й спеціальні подушечки для зволоження пальців, які потрібні при рахунку банкнот.

Для себе улюблених

Звичайно, закуплять також речі, які будуть призначені тільки для парламентарів. Наприклад,вже оголошений тендер на обкладинки зі шкірозамінника для довідників, які роздадуть нардепам. Всього їх замовлять 450 штук по одному для кожного законодавця. Загальна сума - 75 тис. гривень.

Також буде замовлено тисячі паперових пакетів з символікою ВР, на які з бюджету заплановано витратити 40 тисяч гривень.

У таких пакетах зручно дарувати алкоголь

Як ми бачимо, Управління справами Верховної Ради зробило все, щоб новенькі нардепи були у всеозброєнні в свій перший робочий день. Давайте порахуємо, скільки ж приблизно пішло грошей з державного бюджету на одного нардепа, щоб підготувати його до парламентського року. Ми підсумовували всі витрати на канцтовари і розділили на 450 осіб, в результаті вийшла 2551 гривня. Іншими словами, шестизначна сума буде витрачена з державного бюджету тільки на канцтовари для парламентаріїв. А це вони ще не почали навіть працювати ...

Нагадаємо, Арсен Аваков може стати віце-прем'єр-міністром України, якщо відмовиться від своїх амбіцій.

Як повідомляв портал Знай.uа, Кабмін на поточному тижні проведе засідання, на якому буде розглянуто питання про звільнення Кличко.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський звільнив головного розвідника в СБУ.