Президент України Володимир Зеленський нищівно переміг Петра Порошенка на виборах. Однак, це не вберегло його від повторення тих самих помилок, що в свій час зробив і сам Петро Олексійович. Про це вирішив поговорити відомий політолог Юрій Романенко разом з Сергієм Гайдаєм в ефірі студії "Хвиля"

Юрій Романенко
Юрій Романенко

Експерти в студії вирішили продовжити рубрику "Методичка для президента". Гайдай переконаний, що вибір людей, особливо в другому турі президентських виборів, був правильним, оскільки Зеленський кращий за Порошенка.

"У Зеленського дійсно є дві дуже важливі риси, що відрізняють його від Порошенка, які дають надію"

Перше - це те, що Зеленський прийшов до влади не для того, щоб стати багатшими, на відміну від Порошенка.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

"Тобто, все-таки там чесна людина – я сміюся над цим, що це не головна якість політика."

Друге - це те, що Зеленський не тільки чує і читає, що думають прості люди, а сприймаєвсе це, а Порошенко був "товстошкурим" щодо критики.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

"Зеленський не комунікатор, він провалює комунікацію. Більш того, видно, вона йому дуже некомфортна. Ось ці всі зйомки, коли він сидить і сумує і думає – про що вони говорять. У нього немає зони комфорту публічною. При тому, що людина актор, людина сцени. А ось до такої конкретної ситуації він не звичний. Людина соціально реагує, тонко, ну тобто йому важливо все-таки, щоб його любили." - переконаний Сергій Гайдай.

Експерт наполягає на тому, що досвідчену команду Зеленському варто збирати не тільки в Україні, а по всьому світу.

"Можна мати Богдана, наприклад, поруч. Як енциклопедію, яка буде тобі розказувати, як система влаштована, тому що цей хлопець систему пройшов. Тобто, сформувати команду незнайомих тобі людей за функціональним принципом. Будуть там ліві люди, які не витримають випробувань і від яких потім доведеться позбутися? Звичайно. Це нормально."

Андрій Богдан
Андрій Богдан

Гайдай переконаний, що Зеленському не можна вбудовуватися в стару систему і йти за старими процедурам, але новими методами. Необхідно створювати свою власну систему, абсолютно нову. І це стосується всіх галузей життя держави.

"Мене не так напружило те, що він вигнав абсолютно незаслужено якусь людину там, як те, що зробив він це істерично трошки, по пацанськи."

Юрій Романенко зауважив, що в такому випадку потрібна Юлія Тимошенко в коаліції, яка буде, як "вихователь в дитячому саду".

Сергій Гайдай обурений тим, що Зеленський займається зараз не зовсім своїми справами, як наприклад було в Борисполі:

"Це ж жах. Він же, вибач, у нас не завгосп країни, і він у нас не комендант нашого гуртожитку. Або він бере приклад з Лукашенком, який є головою колгоспу під назвою Білорусь. Навіщо ти повторюєш те, що робив до тебе Порошенко?Він це робив для піару. Ти навіщо приїхав до Борисполя, дати особисто стусан щоб відремонтували лікарню? Ющенко з лопатою бігав, гасив пожежу в Херсонській області, чергові ліси там горіли"

Нагадаємо, Порошенко голосно оскандалився в Європі.

Як повідомляв раніше Знай.uа, отримає Порошенко від держави, все це пожиттєво

Також Знай.uа писав про те, що американський мільярдер звинуватив Порошенка у виведенні 8 млрд доларів з України.