Екс-президент Петро Порошенко створив умови для реваншу. Яким саме чином колишній гарант зможе здійснити задумане, розповів політолог і професор Національного університету "Києво-Могилянська академія" Тарас Кузьо.

Про це експерт написав статтю в своєму блозі.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

На його думку, Петро Порошенко не зміг реалізувати гасло, яке зародилося ще під час Помаранчевої революції: "Бандитам - тюрми".

Україна пережила вже дві революції, а "бандити" досі не в тюрмах. Команда Порошенка так і не зрозуміла, коли вибудовувала нову політкампанію на президентських виборах 2019 року, наскільки важливим для населення було втілення цього гасла і встановлення справедливості.

"Порошенко не виконав вимогу Євромайдану по встановленню справедливості, і жоден представник старого режиму так і не потрапив до в'язниці. Ця доля обійшла навіть тих, хто крав і в кінці кінців зрадив Україну за часів Януковича і був причетний до розстрілу героїв Небесної сотні. Чому , наприклад, Кернес, Льовочкін, Ахметов, Бойко і багато інших не в тюрмі? Чому людина Путіна в Україні Медведчук володіє чотирма українськими каналами, тоді як 72% українців переконані, що Україна знаходиться в стані війни з Росією? ", - пише він.

Також політолог зазначає, що призначення генпрокурором Юрія Луценка - людини без юридичної освіти, показало, що Порошенко не зацікавлений садити "бандитів у тюрми".

Кузьо переконаний, що багато українців проголосували за Зеленського, тому що не відчули справедливості за часів правління Порошенко. Але також екперт акцентує увагу, що тепер новому президенту Зеленському з однопартійною парламентською більшістю і функціонуючим антикорупційним судом теж не буде виправдань в майбутньому. Тому йому слід бути більш уважним і обережним.

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!


"Ухвалення закону про антикорупційний суд в червні 2018 року стало можливим завдяки одностайній підтримці з боку "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту" і "Самопомочі". Це стало прощальним подарунком Порошенка Зеленському. Лише час покаже, чи зможе Зеленський посадити "бандитів у в'язниці", - пише політолог.

Ось в чому полягає "реванш" Порошенка. Лиш чи підкинув він "свиню" Зеленському своїм законом, чи, навпаки, підготував собі зашморг, покаже час.

Нагадаємо, 3 вересня в ДБР повинен пройти черговий допит Порошенка, який наразі залишив країну

Як повідомляв портал Знай.ua, Порошенко разом із сім'єю поїхав відпочивати в Норвегію.

Також Знай.ua писав, про нову кримінальну справу у "скарбничці" Порошенка