Промову французького президента Еммунуеля Макрона на спільній прес-конференції з президентом Росії Володимиром Путіним в офіційній стенограмі на сайті Кремля піддали скороченню.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Російська служба ВВС, порівнявши текст на сайті Кремля і відеозапис зустрічі в оригіналі, виявила, що в розшифровку не потрапила жодна фраза Макрона, де він вживав слово "вибори".

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Так, наприклад, фраза Макрона "багато людей занепокоїлися через арешти (учасників протестних акцій у Москві) і через їх здатність брати участь у вільних виборах, а також через природу встановлених обмежень" була перекладена як "люди занепокоїлися тими подіями, які проходили в Москві: арештами і так далі, усіма тими блокуваннями, які були зроблені з боку правових органів".

Аналогічним чином слово "вибори" магічно щезло і з інших реченьо Макрона. Російська служба ВВС виявила як мінімум чотири випадки, коли президент Франції сказав це слово, а в розшифровці на сайті Кремля воно не згадується жодного разу.

Як пояснив журналістам прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, непорозуміння сталося через помилку перекладача: «Мова йде про скрипт слів синхроніста. Таке трапляється". Він додав, що стенограму на сайті Кремля планується виправити, зазначивши, що "робота синхроністів дуже складна".

Нагадаємо, Макрон після зустрічі з Путіним перейшов на російську і написав йому комплімент

Як повідомляв портал Знай.ua, Путін та Макрон обговорили президентство Зеленського і Україну

Також Знай.ua писав, Макрон відправив посла Франції до Зеленського