Рудольф Джуліані, адвокат президента США Дональда Трампа, зустрівся з Андрієм Єрмаком, помічником президента України Володимира Зеленського, в Мадриді. Також в останні декілька тижнів вони кілька разів спілкувались по телефону.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Джуліані виніс на обговорення 2 теми, які турбують Трампа.

Перша: чи були спроби нашкодити президентської кампанії Трампа в США в 2016 році з боку українських чиновників, як передає The New York Times. Мова йде про справу Пола Манафорта, який в минулому був керівником штабу Трампа, і "чорної бухгалтерії" "Партії регіонів". В останній Манафорт був політичним консультантом.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Не так давно Джуліані звинувачував народного депутата України Сергія Лещенеко в тому, що він ніби-то допомагав Демократичної партії США на виборах 2016 року. Допомагав він тим, що опублікував "чорну бухгалтерію".

Друга: Джуліані вважає, що могло бути щось неправильне, коли перекрили дипломатичні зусилля колишнього віце-президента Джозефа Р. Байдена-молодшого в Україні. Також піднімалась справу про те, яку роль грав його син, Хантер Байден в українській газової компанії Burisma Group. Хантер Байден був у раді директорів.

Джуліані зазначив, що всі його дії зараз не виконуються від імені Трампа, а що він цікавиться як приватна особа. На погляд The New York Times, ця ситуація стане випробуванням для Володимира Зеленського.

Джуліані зараз інкогніто звинувачують деякі чиновники, задіяні у зовнішній політиці США та України, в тому, що він створює складності навколо візиту Зеленського в Вашингтон. Також він створює враження, ніби зустріч Зеленського з Трампом залежить від того, що буде з цими двома розслідуваннями в Україні.

"Я не можу реально оцінити, чи робить моє втручання гірше або краще. Я не бачу як адвокація з розслідування двох передбачуваних злочинів чинить великий тиск на них, крім того, щоб робити правильну справу", - сказав Джуліані The New York Times.

Він заявив, що "наполегливо закликав" Єрмака "просто розслідувати ці чортові справи". Він "цілком впевнений, що вони (Україна - ред.) збираються розслідувати справи" після розмови з Єрмаком.

Єрмак повідомляв, що з Джуліані вони обговорювали не тільки візит Зеленського в Білий дім і можливу зустріч з Трампом, але і ці розслідування. Однак, зв'язок між двома ситуаціями не обговорювалася.

"Його (Джуліані - ред.) цікавило, щоб новий український уряд відкрито розслідувало всі ці справи", – пояснив Єрмак.

У липні Єрмак відвідував Вашингтон, і, як повідомляє він сам, говорив і Джуліані, і представникам Конгресу, що уряд Зеленського займеться розслідуваннями, однак потрібно дочекатися моменту, коли Верховна Рада призначить нового генерального прокурора.

Джуліані говорив, що він повідомив співробітників Держдепартаменту про те, що він спілкується з українською стороною. І що Кутр Волкер, спецпредставник США, теж про це знає. Але Білий дім питання про вчинки Джуліані передав Держдепартаменту, той запит The New York Times залишив без відповіді.

На думку Сергія Лещенка, Джуліані хоче змусити Зеленського розслідувати справу газодобувної компанії Миколи Злочевського Burisma і виплат, які робили Хантеру Байдену. Як вважає Лещенко: "Трамп хоче виміняти аудієнцію Зеленському на справу Байдена, щоб використовувати це на виборах в США".

Нагадаємо, раніше у Зеленського назвали дату зустрічі з Трампом: про що будуть говорити глави країн.

Також Знай.uа писав, що Зеленському дорого обійдеться обмін полоненими: на що піде президент заради українських моряків.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Дональд Трамп перегляне "безглуздий" закон.