Чинний генеральний прокурор України Юрій Луценко раніше заявляв, що напише заяву про звільнення за власним бажанням відразу після того, як буде сформована нова Верховна Рада. Однак нещодавно він сказав, що не згоден звільнятися, тому всі це роблять.

Про це генпрокурор розповів у інтерв'ю виданню "Цезор.НЕТ".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Очевидно, що президент України Володимир Зеленський хоче іншого генпрокурора. Звичайно, команда президента не могла зрозуміти, чому всі написали заяву, а я не написав. Писати заяву, тому що всі пишуть, я не згоден. Я сказав: закон передбачає мою відставку тільки у двох випадках: або за рішенням парламенту, або за власним бажанням", – сказав він.

Юрій Луценко
Юрій Луценко

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Луценко заявив, що у нього не було бажання працювати в ГПУ під час невизначеності між президентськими й парламентськими виборами. При цьому зазначив, що саме тандем ГПУ – МВС забезпечив такі прозорі вибори.

Юрій Луценко
Юрій Луценко

"За результатами виборів я, безумовно, напишу заяву, як тільки буде кому його розглядати. Але написати заяву після президентських виборів, знаючи, що той парламент нікого не зніме, і три місяці тримати в. о. генпрокурора я вважаю неправильним. Зараз все буде як треба, і за крісло я не тримаюся. Мені є чим звітувати. У випадку, якщо нова команда захоче моїх порад, вона їх отримає", – сказав Луценко.

Зазначимо, що Юрій Луценко заявив, що напише заяву про відставку, як тільки дізнається ім'я нового спікера Ради. Також він додав, що принесе заяву після того, як будуть сформовані керівні органи нового парламенту. Після відставки Луценко планує 10 днів відпочити, а потім займеться політичною діяльністю.

Нагадаємо, Луценко завив після рішення Зеленського, по-старому вже не вийде: "Понаплодили...".

Як повідомляв Знай.uа, Луценко розповів, як базікав із Зеленським у в'язниці: "Я вже посидів, спасибі".

Також портал Знай.uа писав, Луценку прийшов кінець: втеча Порошенка змусив Зеленського діяти жорстко.