Президент України Володимир Зеленський запропонував знизити обсяг державного фінансування політичних партій і не виділяти його політсилам, які не подолали 5% бар'єр на виборах у Раду.

Законопроект № 1029 про внесення змін до законодавчі акти щодо забезпечення ефективності інституціонального механізму запобігання корупції з'явився на сайті парламенту.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зеленський запропонував щороку виділяти на державне фінансування партій 0,01 розміру мінімальної заробітної плати, помноженої на загальна кількість виборців, які взяли участь у голосуванні за багатомандатному виборчому округу на останніх виборах народних депутатів. Зараз цей коефіцієнт становить 0,02.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу.

Крім того, згідно з документом, держфінансування можуть отримувати лише ті партії, які на парламентських виборах отримали не менш 5% голосів.

Нагадаємо, що петиція про скасування держфінансування політичних парті на сайті президента набрала 25 тисяч підписів. Згідно з законом, політичні сили, які набрали більше 2% голосів отримують фінансування, що сплачується за спеціальною формулою.

Нагадаємо, Зеленський терміново зідзвонився з Макроном і Ердоганом.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, Зеленський вдруге вніс на розгляд Ради закон про "евробляхи".

Також "Знай.uа" писав, Зеленський запропонував нову Конституцію.