Президент США Дональд Трамп перегляне пакет допомоги США Україні для зміцнення національної безпеки й оборони України. Ідею Трампа підтримали міністр оборони Марк Еспер і радник з національної безпеки Джон Болтон.

Про це повідомило видання Politico з посиланням на власне джерело в президентській адміністрації. Сергій Ільченко у своєму блозі зазначив, що на таке рішення Трампа підштовхнув ряд факторів.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"США вкрай незадоволені можливою угодою про продаж більш як 50% акцій заводу "Мотор Січ" двом китайським компаніям; Трамп готується до виборів 2020 р., а один з традиційних пунктів його передвиборної програми - жорстка бюджетна економія і настільки ж жорстке просування американських інтересів по всьому світу; Трамп виступає за повернення Росії в G8; нова влада в особі Володимира Зеленського не вселяє довіри Вашингтону", - перерахував причини Ільченко.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Ільченко пише, що варто задуматися, чи збігаються інтереси України з інтересами США та хто взагалі зараз представляє інтереси нашої держави.

"Що буде далі - не ясно. Переживе роз'єднане українське суспільство цю кризу, не розпавшись остаточно протистоять один одному групи, немає жодної впевненості. Що буде з Україною як з державою в результаті правління Зеленського, теж не ясно. Ясно лише, що всі можливі сценарії виглядають складно, і лежать в діапазоні від нового Майдану і чергової зміни влади... але на кого? У всякому разі, не на представників громадянського суспільства, зацікавлених в успішному державному і національному будівництві", - додав він.

Зазначимо, що радник президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон не виключає участі США чи Великої Британії у нормандському форматі переговорів з врегулювання конфлікту на сході України.

Нагадаємо, перше засідання Ради перетворилося на "Розсміши коміка", Зеленський не витримав: "Порошенко навіть тисячу не відпрацював".

Як повідомляв портал Знай.uа, Порошенко зчепився з Шуфричем у Раді, почалася справжня істерика - у Зеленського очі полізли на лоба: відео.

Також Знай.uа писав про те, Коломойський зробив сміливу заяву про розпуск Ради.