Стало відомо, що у неділю, 1 вересня, під час церемонії у місті Велюнь (Польща) президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр вибачився перед Польщею за події всіма відомої Другої світової війни. Про це повідомляє AFP.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"Я схиляю голову перед жертвами нападу на Велюнь. Схиляю голову перед польськими жертвами тиранії Німеччини. І прошу вибачення", - вибачився Штайнмайєр.

"Саме німці вчинили злочин проти людства в Польщі... Ми ніколи не забудемо. Ми хочемо пам'ятати і будемо пам'ятати", - зазначив глава Федеральної Республіки Німеччини.

Президент Польщі Дуда зі свого боку засудив напад нацистської Німеччини на Польщу, назвавши це "актом варварства" і "військовим злочином".

"Я переконаний, що ця церемонія увійде в історію польсько-німецької дружби", - заявив польський лідер.

Нагадаємо, що президент Зеленський здійснить два офіційних візиту.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський зустрівся зі Штайнмайером.

Також портал Знай.ua писав, що Володимир і Олена Зеленские зустрілися з президентом Німеччини.