У Польщі лідери з усього світу вдарили у дзвони пам'яті і таким чином вшанували пам'ять бійців і жертв Другої Світової війни, яка почалася 80 років тому з нападу Німеччини на Польщу.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Під час емоційної церемонії у Варшаві президент Польщі Анджей Дуда закликав світових лідерів не закривати очі на імперіалістичні тенденції в Європі і зміну меж.

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

При цьому Дуда не назвав країну, але згадав агресію проти Грузії та України.

"останнім часом в Європі ми маємо справу з поверненням імперіалістичних тенденцій, зі спробами змінити кордони в Європі силою, з агресією проти держав, захоплення їхніх земель, захоплення людей", - заявив президент Польщі.

Він зазначив, що не можна просто ігнорувати проблему і закривати очі.

"Закривати очі – це не рецепт збереження миру. Це просто спосіб посилення агресивних особистостей, спосіб, власне, надання згоди на подальші напади", - додав він.

Нагадаємо, Зеленський вразив подробицями зустрічі з польським колегою Дудою.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Бельгії Шарлем Мішелем.

Також Знай. ua писав, що президент Німеччини Штайнмайер схилив голову перед жертвами Другої світової.