Рішення про розміщення в Польщі військової бази США на постійній основі вже прийняли, зараз вирішуються технічні питання.

Цю інформацію повідомив президент Польщі Анджей Дуда в ефірі телеканалу Polsat News, передає Укрінформ.

Анджей Дуда

"Ті, хто знає американську внутрішню політику, кажуть: якщо ведуться настільки предметні розмови і Білий дім дуже серйозно цікавиться цією темою, це означає, що, насправді, рішення вже прийнято, залишаються лише технічні питання" Анджей Дуда

Крім того, польський президент підкреслив, що є два важливих аспекти у питанні створення американської бази на території Польщі: прийняття офіційного рішення і фактичне створення бази.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Дуда вважає, що поява в Польщі військової бази США підвищить безпеку країни, а також буде служити стримуючим фактором для Росії.

"Я не пам'ятаю, щоб Росія коли-небудь насмілилася напасти на країну, в якій є американські військові" Анджей Дуда

Також президент зазначив, що навіть не дивлячись на розміщення американської військової бази Польща буде займатися посиленням власної армії.

Нагадаємо, Дональд Трамп на переговорах з Анджеєм Дудою заявив про запит Польщі на постійну присутність американської армії на території країни у зв'язку з небезпекою російської агресії.

Путін своєю політикою залякування сусідніх держав добився результатів, прямо протилежних бажаним: замість відмови від вступу в НАТО, сусіди, в масовому порядку прагнуть отримати військову підтримку Альянсу.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", НАТО може створити Росії серйозні військові проблеми, якщо Москва продовжить нагнітати обстановку в Чорному і Азовському морях. Така заява пролунала від генерал-лейтенанта Василя Богдана.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що США готуються до випробування свого нової гіперзвукової зброї. Як розповів перший заступник міністра оборони США Патрік Shanahan, "Америка буде проводити випробування швидше і частіше, ніж хто-небудь чекає".