Про візит Володимира Зеленського в Польщу ы зміна пріоритетів у зовнішній політиці України, розповів у огляді Юрій Романеко, відомий український політолог. Так, злегка прижартовуючи він зазначив, що літо завершилось і пора брати "політичного бика за гіллясті роги".

Читайте Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами Романенка, він оцінює цей візит дуже позитивно. Адже Зеленський одним махом, своєю наполегливістю вирішив багато важливих для України питань.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Президент України Володимир Зеленський провів успішний візит до Польщі, де був укладений Меморандум між Польщею, Україною і США про постачання зрідженого газу з 2021 року. Чим зовнішня політика Зеленського відрізняється від зовнішньої політики Петра Порошенка", - сказав Романенко.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Анджей Дуда
Анджей Дуда

Що таке для Зеленського мейн-стрім? Це для нього прагматична зовнішня політика про гроші.

"Ми постійно говоримо про демократію. В результаті наші партнери в наших проблемах погрузли настільки, що їх об’єктивно ці проблеми почали дратувати", - зазначає Романенко.

Тому Зеленський не каже, що ми молода команда - рятуйте нас, давайте гроші і ми все зробимо. Ні, в нь7о ключова ціль - піднести Україну.

"Дуже серйозна ластівка, яка вискочила під час польського візиту - це меморандум про енергетичну кооперацію між Україною, Польщею і США стосовно поставок скрапленого газу через Польщу", - каже Романенко, додаючи, що саме для України це питання є доленосним.

Нагадаємо, Романенко підказав Зеленському, як повторити успіх Туреччини в Україні: автобани, аеропорти, плотини - і це тільки початок.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський відверто розповів про кортежі та перекриття доріг.

Також портал Знай.uа писав, що Лукашенко "наїхав" на Зеленського через велосипед: "Все зіпсував..."