У четвер, 5 вересня, починає свою роботу Вищий антикорупційний суд. У четвер, 5 вересня о 10:00 у приміщенні Вищого антикорупційного суду розпочався прес-брифінг голови ВАКС Олени Танасевич з нагоди початку здійснення судочинства.

Участь у заході взяв також президент України Володимир Зеленський, голова Верховного Суду Валентина Данішевська, Голова Касаційного кримінального суду у складі Верховного Cуду Станіслав Кравченко, керівник Офісу Президента України Андрій Богдан та Генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

"Шановні українці, я вас вітаю з відкриттям Вищого антикорупційного суду... Ми раді, що ми вам допомогли. Давайте поаплодуємо кожній людині, яка це зробила і нарешті в Україні запрацював Вищий антикорупційний суд. Перед вами сьогодні великий виклик - це повернення громадянам відчуття і віри, що в Україні є справедливість", - заявив Володимир Зеленський.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Вищий антикорупційний суд займеться справами корупціонерів, які розслідувалися НАБУ і САП. Тобто, справи щодо топ-чиновників — президента, депутатів, міністрів, керівників органів влади, губернаторів, прокурорів, суддів і керівників державних підприємств. Приміщення суду знаходиться за адресою просп. Перемоги, 41, в Києві – колишня будівля "Брокбізнесбанку".

Зазначимо, що правосуддя у Вищому антикорупційному суді будуть здійснювати 38 суддів. 27 суддів буде власне в ВАКС, а 11 — в Апеляційній палаті ВАКС. Зарплата суддів становитиме від $6 до 12 тис. в місяць.

Нагадаємо, Разумков забув привітати школярів з Днем знань: знайшов декого важливішого.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський розкрив ім'я головного радника, допомагає вирішувати проблеми країни: "У неї дуже твереза думка".

Також Знай.uа писав про те, що Разумков поділився враженням про перше засідання Ради: "Поспали по 3 години й готові".